Μια Ιστορία με τεχνολογία και σχέδια.

Δημιουργηθήκαμε απο της ιδέες και την επινοητικότητα μας.

JT Fixed Display

Άνω Φώτογραφία: Ά Εργοστάσιο στην Βύρωνος 40, Αργυρούπολη. Φωτογραφία 1960.

Εταιρικό Βιογραφικό

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ)

Απο Ιωάννη Γορδιάνο


Εν μέσω 2ου παγκοσμίου πολέμου το 1943 ο Λέανδρος Γορδιάνος πραγματοποίησε τις πρώτες πωλήσεις χτενών που αφαιρούσαν τη ψείρα απο τα μαλλιά καθώς ήτω εκτεταμένη στον πληθυσμό. Μετά την απελευθέρωση το 1944 και αφού οργανώθηκε το Ελληνικό κράτος, ίδρυσε την πρώτη επιχείρηση η οποία ασχολήθηκε αποκλειστικά με χειροποίητες χτένες απο πλαστικό το οποίο προμηθευόταν απο ταινίες σινεμά έφλεκτες.( τις οποίες εβρισκε με μεγάλη δυσκολία).
Αυτό συνετέλεσε να προκληθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολωσχερώς η επιχείρηση. Ως ήτω αγωνιστής, το ξαναδημιούργησε το εργοστάσιο πλαστικών εκ του μηδενώς. Η επιχείρηση στεγαζόταν τότε στη στοα δίπλα απο τη στοά Καραντινού στη Καλλιθέα. Απο εδώ και πέρα ο γραφών προσωπικά ενθυμούμαι τη τεράστια προσπάθεια επιβίωσης της επιχείρησης. Αφού περάσανε τα μεταπολεμικά δύσκολα χρόνια, άρχισε μία υποτυπώδη ανάπτυξη ωστε να μπορέσει να μετακομίσει όπως και έκανε σε βιοτεχνικό χώρο στο Δήμο Ταύρου. Αργά αλλά σταθερά, άρχισε ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης την επόμενη δεκαετία. Αποκτήθηκε ιδιόκτητος χώρος στην Αργυρούπολη Αττικής όπου και συνετελέσθη η ανάπτυξη της επιχείρησης. Καθώς έγινα ενεργός , εγώ ο Ιωάννης Γορδιάνος. Μαζί με τον πατέρα μου επεκτείναμε την επιχείρηση και σε κατασκευή οδοντοβουρτσών δημιουργόντας τις πρώτες επώνυμες και διαφημιζόμενες στον Ελληνικό χώρο οδοντόβουρτσες BINACA για λογαριασμό της εταιρείας DOCTOR MICHALIS. Ο χώρος των εγκαταστάσεων με την πάροδο του χρόνου κρίθηκε ακατάλληλος λόγω του ότι ήταν μικρής επιφάνειας. Το 1979 αποκτήθηκε ειδική έκταση στην τότε κοινότητα Καλυβίων Αττικής ( Μεσόγεια σημερινός Δήμος Σαρωνικού), 7000τμ. Ο πρώτος βιομηχανικός χώρος που εγκαταστήσαμε, ήταν 1000τμ.
Το 1980, αποχώρησε λόγω ηλικίας ο πατέρας μου Λέανδρος Γορδιάνος και η άνω επιχείρηση περιήλθε στην ιδιοκτησία μου Ιωάννη Γορδιάνο (Δηλαδή του γράφοντος....) Το 1986, δημιουργήθηκε το τμήμα κατασκευής καλουπιών για πλαστικά και για τη συντήρη αυτών. Όπως επίσης μηχανολογικό τμήμα για της ανάγκες της επιχείρησης. Αυτό το τμήμα βοήθησε τη περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης. Καθώς περνούσαν τα χρόνια έλαβαν ενεργό δράση τα δυο μου παιδιά.... Ο υιος μου Λέανδρος Γορδιάνος γεννηθείς το 1979 και η κόρη μου Αγγελική Γορδιάνου γεννηθείσα το 1982. Απέκτησαν οπτική πείρα και κατόπιν ενεργή με τη πάροδο του χρόνου διότι μεγάλωσαν με παρουσία στο χώρο του εργοστασίου και απέκτησαν μεγάλη αγάπη γι αυτό.
Απο εδώ και πέρα ο γράφων παραιτείται.......και αναλαμβάνουν τα δύο μου παιδιά.

 

Υστερόγραφο....

Η αγάπη και η πειρα, απεριόριστη απο τα τέκνα μου....